Wegmetonkruid
Wegmetonkruid

Wegmetonkruid

Pivabo heeft een uitgebreid gamma aan professionele machines voor alternatief en duurzaam onkruidbeheer. Fabrikanten als Kersten, Hoaf, Nimos, Ripagreen en Tibach hebben reeds jaren ervaring met het ontwikkelen van machines om onkruid op een milieuvriendelijke manier aan te pakken.

Op deze pagina vindt u een overzicht en extra uitleg van ons volledig gamma aan onkruidbestrijding en ook specifieke bestrijding van invasieve exoten.

Nimos Mug II onkruidborstel
Nimos Mug II onkruidborstel

Onkruidborstels

De onkruidborstel is de ideale machine voor alternatief onkruidbeheer op verharding. Onkruidborstels bestaan in vele varianten, van compacte duwmachines over hydrostatisch aangedreven walk-behind machines of opgebouwde borstels op tractoren tot zelfrijdende, knikbestuurde werktuigdragers met onkruidborstel.

Ontdek hier ons gamma aan onkruidborstels
Kersten WE onkruidschoffel voor UBS
Kersten WE onkruidschoffel voor UBS

Onkruidschoffels

De onkruidschoffel is geschikt voor het verwijderen van onkruid op vrijwel alle onverharde terreinen. Deze machine is uitgerust met een aantal rotoren die voorzien zijn van verticale messen of beitels. Deze draaien rond in de bovenste laag van het grondoppervlak en maken zo het onkruid los. Het losgemaakte onkruid kan bijeengeharkt worden of het kan ook blijven liggen om uit te drogen.

Ontdek hier ons gamma aan onkruidschoffels
Hoaf Therm HIT 75 onkruidbrander
Hoaf Therm HIT 75 onkruidbrander

Onkruidbranders

Onkruidbranders winnen nog steeds aan populariteit omwille van de ruime inzetbaarheid, gebruiksgemak en zeer beperkt onderhoud. Het grote voordeel van de thermische methode is het gebruik op zowel verhardingen als half verhardingen. Een onkruidbrander gaat het onkruid te lijf met hitte, zonder de plant te verbranden. Het onkruid wordt tot in de kern verhit zodat de cellen barsten en de eiwitten stollen. Zo gaat de plant uiteindelijk verwelken. Door middel van de hoge temperatuur (+1000°C) is een onkruidbrander nog steeds de meest efficiënte werkwijze bij thermisch onkruidbeheer.

Ontdek hier ons gamma aan onkruidbranders
Hoaf Weedair heteluchtschroeier voor tractor of kniklader
Hoaf Weedair heteluchtschroeier voor tractor of kniklader

Heteluchtschroeiers

Heteluchtschroeiers zorgen voor een blootstelling van ongewenste vegetatie aan een heteluchtstroom. Hierdoor stollen de eiwitten binnen de plant en barsten de vochtcellen waardoor de plant uiteindelijk zal verwelken. In tegenstelling tot onkruidbranders, wordt het onkruid in dit geval niet blootgesteld aan een open vlam.

Ontdek hier ons gamma aan heteluchtschroeiers
Tibach bestrijding van invasieve exoten zoals de Japanse duizendknoop
Tibach bestrijding van invasieve exoten zoals de Japanse duizendknoop

Vriesmachines voor invasieve exoten

Japanse duizendknoop is een vaste plant die 3-4 meter hoog kan worden. De stengels groeien uit de lange, vertakte en sterk woekerende ondergrondse wortelstokken. De aanwezigheid van duizendknoop leidt tot het verdwijnen van inheemse flora, veroorzaakt schade aan gebouwen, leidingen, infrastructuur, vormt een risico voor de veiligheid en leidt tot tientallen miljoenen euro per jaar aan extra kosten.
Voor het bestrijden van deze invasieve exoot kan deze vriesmachine van Tibach worden ingezet. Het is een 100% succesvolle bestrijdingstechniek.

Ontdek hier ons gamma aan vriesmachines