Kersten PH Maxi Nivelleermachine Machine à niveler
Kersten PH Maxi Nivelleermachine – Machine à niveler

Eenvoudige aanleg of renovatie van halfverharde paden

Met de Kersten HK nivelleermachines kunnen waterdoorlaatbare, halfverharde paden professioneel worden aangelegd en/of onderhouden. De toepassingsgebieden variëren van bos-, veld- en boerenpaden tot ruiter- en sportterreinen, begraafplaatsen en parken.

 

Het gebruik van de nivelleermachine is zeer efficiënt: tijdens het gebruik wordt overtollig of pas aangelegd materiaal opgepakt door de HARDOX schraperbalk en meegenomen in het U-frame van het toestel. Dit materiaal vult bestaande putten en oneffenheden op, wordt vervolgens gladgestreken door de achterste schraper en aangedrukt door de zware looprol achteraan. Het pad wordt nu geëgaliseerd en opnieuw verdicht. De machine neemt slechts zoveel materiaal op als nodig, en bespaart zo op het gebruik van duur nieuw materiaal. De enorme capaciteit van ongeveer 2000 vierkante meter per uur zorgt voor een zeer efficiënte toepassing. “Sterk gebruikte wegoppervlakken kunnen heel eenvoudig worden onderhouden zonder veel tijd te besteden aan het instellen van de machine.” zegt Bernd Boßmann, Managing Director van Kersten Arealmaschinen GmbH.

De HK nivelleermachines worden geproduceerd in verschillende werkbreedtes met aangepaste uitrustingen en worden gekenmerkt door eenvoudige bediening, state-of-the-art technologie en tijdsbesparing in gebruik.

Bij alle nivelleermachines zorgt de optionele schraaplijst, uitgerust met hardmetalen beitels, voor het losmaken van sterk verdichte wegoppervlakken. Bestaand materiaal wordt zo losgemaakt en kan opnieuw aangebracht worden om putten en oneffenheden op te vullen.

Dankzij de mechanische zijdelingse verschuiving kan de nivelleermachine rechts van de trekker worden gebruikt. Hierdoor kan er flexibel dicht langs de weg worden gewerkt zonder stoepranden of grafranden te beschadigen.

De nivelleermachine kan ook gebruikt worden voor onkruidbestrijding op halverhardingen. Zo kan de onkruidgroei in het midden of aan de randen van het pad aan een vrij hoge rijsnelheid en in één werkgang weggeschraapt worden.