Nimos Posi-Trac K214 elektrische werktuigdrager met onkruidborstel - Porte-outils électrique avec brosse désherbante
Nimos Posi-Trac K214 elektrische werktuigdrager met onkruidborstel – Porte-outils électrique avec brosse désherbante

Nimos Posi-Trac: de 100% elektrische werktuigdrager

De Nimos Posi-Trac is een volledig elektrisch, knikbestuurde werktuigdrager. 100% elektrisch mag u zelfs gerust letterlijk nemen. In tegenstelling tot andere elektrische werktuigdragers op de markt, drijft de Nimos Posi-Trac ook zijn werktuigen elektrisch aan.

Download hier de folder

Een volledige werkdag autonomie

De Nimos Posi-Trac kan naar wens uitgerust worden met een loodzuur- of een lithium-ijzerfosfaataccupakket. Veel elektrische voertuigen hebben momenteel een te beperkte actieradius, zeker als ze dan nog eens ingezet worden om een werktuig aan te drijven.

Nimos heeft al jaren ervaring met elektrische aandrijvingen en heeft de machine nu zodanig ver doorontwikkeld dat een volledige werkdag autonomie met elk werktuig gegarandeerd kan worden. 

Milieubewust

De globale milieu-impact van milieuvriendelijke werktuigdragers is kleiner dan die van conventionele voertuigen, zeker als de productie van de machine en van de brandstof/elektriciteit worden meegeteld.  Een elektrische werktuigdrager stoot veel minder CO2 en luchtverontreinigende stoffen uit dan een voertuig met verbrandingsmotor op benzine of diesel.  Bovendien zijn elektrische motoren voor voertuigen erg efficiënt en veel stiller dan andere motoren, waardoor ze veel geluidsoverlast voor mens en dier vermijden.  Kiezen voor een Nimos Posi-Trac is dus een uiterst milieubewuste keuze!

Vraag hier uw offerte

Geruisloos werken

De voornaamste geluidsbron van dieselmachines is de verbrandingsmotor. Door het onbreken van een verbrandingsmotor is de Posi-Trac een enorm stille machine. De werktuigdrager produceert nu amper 68dBa, wat niet meer is dan het geluid van een normale conversatie tussen 2 mensen.  Dit maakt van de Posi-Trac de ideale machine om te gebruiken in stadskernen, woonwijken begraafplaatsen, ziekenhuizen,…

Krachtig

Dat een elektrische machine minder kracht zou hebben dan een dieselvariant is een fabel.  Het werkresultaat en het rendement van de Posi-Trac moet niet onderdoen voor de voorgaande versie met verbrandingsmotor.  Aangezien een elektrische aandrijving constant over het maximum koppel beschikt, heeft de machine evenveel en vaak nog meer vermogen dan een dieselversie.

Vraag hier uw offerte

Breed inzetbaar

Op dit moment kan de Nimos Posi-Trac met 6 verschillende werktuigen aangeboden worden: een onkruidborstel, een zoutstrooier, een veegborstel, een heteluchtschroeier, een sneeuwruimschild en een rotatieve maaier. Door het snelwisselsysteem zijn alle werktuigen eenvoudig aan de Posi-Trac te koppelen. De besturingssoftware met automatische werktuigherkenning past zich onmiddellijk aan het gekoppelde werktuig aan.

Lage operationele kosten

De total cost of ownership van de Nimos Posi-Trac komt een stuk lager uit dan die van een dieselvariant.  De kosten voor brandstof vallen immers volledig weg.  Daarbovenop komt dan nog het feit dat de elektrische werktuigdrager veel minder frequent onderhoud nodig heeft.  Bij een normaal gebruik is de meerprijs van een Posi-Trac tgo een dieselversie na slechts 4 à 5 jaar terugverdiend.

Vraag hier uw offerte